Постинг
10.03.2014 22:04 -
Моите палачинки
Автор: ellia
Категория: Рецепти
Прочетен: 910 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 10.03.2014 23:13
Прочетен: 910 Коментари: 0 Гласове:
3
Последна промяна: 10.03.2014 23:13
Продукти:
3 яйца
щипка сол
10 суп.л.олио
1 чаена чаша брашно/300грамова/
1 чаена чаша прясно мляко/300грамова/
50-70 мл вода
сладко по Ваш избор
Приготвяне:
Разбиват се добре яйцата с щипката сол,добавя се олиото,брашното,и накрая прясното мляко...водата се добавя съвсем накрая,за да може тестото да е с констинтенцията на по-рядка боза....
Аз ги правя в съвсем обикновен тиган,като мазнина се слага само за първата палачинка...
Препоръчително е да се редят в някакъв съд с похлупак,защото така стават невероятно меки и пухкави.
Aз лично използвам капаците на две йенски тенджерки.
Да Ви е сладко! :)
пп.И внимавайте с подхвърлянето при обръщането;)))
3 яйца
щипка сол
10 суп.л.олио
1 чаена чаша брашно/300грамова/
1 чаена чаша прясно мляко/300грамова/
50-70 мл вода
сладко по Ваш избор
Приготвяне:
Разбиват се добре яйцата с щипката сол,добавя се олиото,брашното,и накрая прясното мляко...водата се добавя съвсем накрая,за да може тестото да е с констинтенцията на по-рядка боза....
Аз ги правя в съвсем обикновен тиган,като мазнина се слага само за първата палачинка...
Препоръчително е да се редят в някакъв съд с похлупак,защото така стават невероятно меки и пухкави.
Aз лично използвам капаците на две йенски тенджерки.
Да Ви е сладко! :)
пп.И внимавайте с подхвърлянето при обръщането;)))
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.